Fodbold

5 mest ydmygende nederlag i fodboldhistorie, der fik os til at føle os ked af det tabende hold

Formentlig en af ​​de mest populære sportsgrene over hele kloden, fodbold har en tendens til at bringe mennesker sammen uanset deres race, kultur eller land. Uanset om det handler om at fejre en sejr eller sørge for et tab, fortsætter det smukke spil med at fremkalde følelser i fans som ingen andre.

Fra klubfodbold til den internationale scene har sporten fundet friere over hele kloden. Det kan efterlade fans tårevåede i nederlag og få dem til at hoppe ud af deres pladser i sejr. Mens det fortsætter med at underholde fans, har fodbold som sport også fungeret som en fantastisk platform for folk til at overvinde deres ydmyge begyndelse og finde et formål i deres liv.

Mest ydmygende nederlag i fodboldhistorie, der fik os til at synes ked af det tabende hold © Netflix

georgien sektion af appalachian trail kort

Men på trods af alt, hvad der er så godt ved det, kan fodbold, som det har været vidne gennem årene, også til tider være grusom.

Mens sejrerne på banen hyldes og fejres for deres udnyttelse, tiltrækker det tabende hold ofte kritik og befinder sig nederst. I nogle få tilfælde er ydmygelsen af ​​et tab bemærket for at efterlade tabte spillere og deres fans i tårer.

Gennemgå de hårde tider, her er et kig på 5 mest ydmygende nederlag i fodboldens historie, der fik alle til at synes ked af det tabende hold:

En hollandsk mauling for Spanien (5-1)

Spanien havde modvirket udfordringerne i et modstandsdygtigt Holland i en tæt kæmpet finale for at vinde det eftertragtede FIFA-verdensmesterskab i 2010. Men fire år senere vidste de regerende mestre ikke, hvad hollænderne havde planlagt for dem, da de låste horn i en gruppe-etape sammenstød ved verdensmesterskabet i 2014.

Et Stefan de Vrij-forsøg på at tackle fangede Diego Costa og gav Spanien et tidligt straffespark, der blev omdannet af Xabi Alonso for at sætte dem foran. Men føringen til forsvarende mestere kunne ikke vare længe, ​​da Robin van Persie scorede en 15-yard dykning looping header for at udjævne sagen til 1-1.

I anden halvdel satte Arjen Robben sit hold foran for første gang i kampen. Snart fandt De Vrij en vis indløsning for sin fejl i første halvleg efter at have scoret et hovedstød for at gøre det 3-1 for Holland. Senere scorede Van Persie og Robben begge deres andet mål i kampen for at forlade Spanien rødhåret på 5-1 - den værste mishandling, der nogensinde er påført et verdensmesterskab på de regerende mestre og det værste nederlag, som Spanien har lidt i 51 år.

Stoke forlader Liverpool rødt (6-1)

25. maj er en dato, der forbliver kærlig for Liverpool og dets tilhængere. Og hvorfor ikke? Det var på samme dato, at Liverpool slog Borussia Monchengladbach for at vinde europacupen i 1977 og besejrede AC Milan for at vinde Champions League i 2005.

Men mens den 25. maj er en dato, der er nedbrændt i minderne om enhver Liverpool-fan, er den 24. maj en, de har travlt prøvet at skrubbe fra deres kollektive samvittighed.

De røde har kun spillet tre konkurrencedygtige spil på denne dato. De slog Arsenal 2-1 i 1947. Tottenham Hotspur blev besejret 3-1 i 2009. Og i 2015 tog de til Stoke City for at udholde en ydmygelse, der stadig er en torn i klubens rige arv. Stoke scorede fem mål i første halvleg gennem Mame Biram Diouf, der scorede brace, Jonathan Walters, Charlie Adam og Steven Nzonzi.

Steven Gerrard, der spillede sit sidste spil, fik et trøstemål i det 70. minut, men til ingen forgæves, da Peter Crouch gjorde det 6-1, seksten minutter senere. Alt, der kunne gå galt, gik galt for Liverpool.

En dyster afslutning på en sæson, der efter den spændende titeludfordring året før havde set de røde glide ud af top fire, tabte i semifinaler i både League Cup og FA Cup og undlod at komme videre end Champions Liga gruppespillet og den første knockout-runde i Europa League.

Tyskland Steamroll Brasilien (7-1)

At være vært for et verdensmesterskab har ofte givet en fodboldnation en ekstra fordel. Lidenskaben og det enorme antal hjemmefans fungerer som en kilde til inspiration og motiverer et hold til at overvinde deres modstandere. Det var sandsynligvis, hvordan det brasilianske landshold følte, da de låste horn med Tyskland i semifinalen for verdensmesterskabet i 2014.

Men til hjemmefans store rædsel plukkede Tyskland Brasiliens forsvar fra hinanden og smadrede fire mål på kun seks minutter. Thomas Mueller åbnede scoringen i det 11. minut, før Miroslav Klose (23 '), Toni Kroos (24', 26 ') og Sami Khedira (29') alle fandt netværket for at give Tyskland en 5-0 føring ved halvleg.

Anden halvdel så Tyskland, da de fik deres utrolige føring, og lette en smule. Men Andre Schurrle gav værterne ingen pusterum, da han scorede to gange i løbet af 10 minutter for at få resultatlinjen til at læse 7-0 på tavlen. Et 90-minutters mål fra Oscar var den eneste trøst for Brasilien, der til sidst tabte 7-1 - deres største nederlag i en international kamp siden 1920.

hvordan man laver teriyaki ryk

USA Kvinder nedrivning Thailand (13-0)

De ydmygende nederlag er ikke kun begrænset til mænds fodbold. Som det viste sig, den 11. juni, blev det thailandske kvindelag vidne til deres laveste øjeblikke i international fodbold under deres mishandling i hænderne på en uhyrlig Amerikas Forenede Stater (USA) side i FIFAs verdensmesterskab for kvinder i 2019.

Alex Morgan åbnede scoringen for det amerikanske hold med en strålende finish i det 12. minut. Rose Lavelle fandt netværket i det 20. minut, og Lindsey Horan i det 32. minut slog det tredje mål for hendes hold, da Australien tog en 3-0 føring ved pausen. Det var anden halvleg, der viste sig at være for dyrt for det thailandske hold, der endte med at indkassere så mange som 10 mål før den sidste fløjte.

I det, der viste sig at være en absolut nedrivning, scorede Alex Morgan fem gange med to mål hver for Lavelle og Samantha Mewis, da folk som Horan, Megan Rapinoe, Mallory Pugh og Carli Lloyd også fik deres navne på scoringsarket.

På en glemmelig dag for Thailand beseglede den amerikanske side en 13-0-sejr - den største sejrsmargen i historien om FIFA World Cup (mænd og kvinder).

varm og krydret trail mix opskrift

Australia Decimate American Samoa (31-0)

Betragtes som et af verdens svageste fodboldhold, ville Amerikansk Samoa aldrig have en chance mod Australien i deres kvalifikationskamp til FIFA World Cup 2012. Men den 11. april 2001 var det, der til sidst udfoldede sig på International Sports Stadium i Coffs Harbour, intet mindre end en massakre.

I det, der viste sig at være en absolut nedrivning, rev Australien, på trods af at han stillede et ret middelmådigt hold, oppositionsforsvaret i stykker. Efter at være holdt målløs i de første ni minutter satte Con Boutsianis Australien foran med et mål i det 10. minut. To minutter senere gjorde Archie Thompson det 2-0 for Aussies. Og resten er historie.

Thompson sluttede kampen med svimlende 13 mål, en international rekord, til sit navn sammen med David Zdrilic, der scorede otte for at hjælpe Australien med at sejre en 31-0-sejr - den største vindermargin nogensinde registreret i en international kamp.

Sådan var resultatlinjen, at den startede en ændring af reglerne i international fodbold, da FIFA indførte en indledende runde i Oceanien, der kvalificerede sig for at undgå en sådan ydmygelse af et hold igen.